Idén is sikeresen zárult az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által szervezett intenzív nyári tanfolyam, a Judaizmus Gyorstalpaló.

A Zsidó Tudományok Szabadegyetemének vakációs programja évek óta népszerű a tanulni vágyók körében. A Keren Or központ légkondicionált termeiben tartott foglalkozásokon nyitott, interaktív közegben zajlik az oktatás, melynek célja, hogy átfogó képet adjon a zsidó tudományok színes és széleskörű témáiból.

A tanfolyam részét képezte a héber olvasási kurzus is, melyen az érdekélődők két hét alatt elsajátíthatták a héber írás és olvasás alapjait, ami a későbbiekben segítségükre lehet mind az imakönyv használatában, mind a nyelvtanulásban.

A naponként változó program olyan témákat ölelt fel, mint a kóser étkezés, a házasság és szexualitás kérdései, a zsidó kegytárgyak ismerete, a zsidó naptár és az ünnepek körforgása vagy az imádkozás mibenléte és rendje. Mindezekhez a zsidóság alapműveit hívták segítségül: a Tóra, a Talmud mellett betekintést nyertek a Kabbala műveibe, a haszidizmus tanításaiba és a zsidó kommentátorok évszázadokon átívelő hagyományába.

Aki év közben is szeretne tanulni, az már most foglalja le helyét a Zsidó Tudományok Szabadegyetemének őszi szemeszterén, mely szeptember 7-december 3. között zajlik majd.

További információ és jelentkezés: posta@zsido.com

Megszakítás