Egy felmérés szerint az izraeliek ilyenek.

Egy izraeli start-up cég, a Dapulse 136 országot lefedő felmérése szerint a megkérdezettek 47 százalékát teszi boldoggá a munkája és 59 százalékuk tekint optimistán karrierje jövőbeli alakulására.

A lista élén Ausztrália, Dánia, Norvégia és Svédország munkavállalói végeztek, akik a legváltozatosabb területeken dolgoznak: a pénzügyi szektortól a webdesignig, az építőipartól a gyógyszeriparig. Őket követik holtversenyben az amerikai és az izraeli dolgozók. Érdekes, hogy a harmadik nagy blokkot jellemzően dél-amerikai országok alkotják, és csak utánuk jönnek a nyugat- és közép-európai országok, mint az Egyesült Királyság, Hollandia, Belgium, Ausztria vagy Csehország. Magyarország a dobogó képzeletbeli negyedik fokára se fért fel, pedig mindegyik szinten sokan osztoznak.

Azt azért vegyük számításba, hogy a felmérés globálisan semmiképp sem tekinthető reprezentatívnak, mivel a megkérdezettek egyharmada izraeli, a másik harmada amerikai, a többi 134 ország pedig a fennmaradó egyharmadon osztozik. Az eredmények ezzel együtt is érdekesek.

Mi az, ami az elemzés szerint boldoggá teszi a munkavállalókat? Az első helyen szinte minden válaszadónál az szerepelt, hogy lelkesítőnek találják-e a munkájukat. A második legfontosabb tényező az, hogy olyan cégnél dolgozik-e, amely előremozdítja a világot. Ha eddig nem is, ezen a ponton már gyanakodhatunk, hogy a Dapulse főleg a kreatív területen dolgozó vezetőket tudta elérni. A harmadik faktor már univerzálisabb: a személyes elismerés. A megkérdezettek fontosnak tartották azt is, hogy a munkahely támogató legyen abban, hogy megtalálják az egészséges egyensúlyt a munka és a privát élet között. Bármilyen hihetetlen, a fizetés mértékét csak az ötödik legfontosabb szempontként említették.

Forrás: The Jerusalem Post

(Munkatársunktól)