Izraelben népszerű a közmondás: Páám slisit – glidá! Azaz, a harmadik alkalommal – fagylalt! Ezt akkor mondják, ha például egy nap kétszer összefutnak ugyanazzal az ismerősükkel, vagy valami kétszer egymás után megtörténik velük rövid időn belül. A jégkrémgyártó vállalat meglátta a potenciált a harmadszorra kiírt parlamenti választásokban, és új ízkombinációval rukkolt elő, amelynek szinte annyi összetevője van, ahány párt megméretteti magát március 2-án.

Az akciónak az “Indok a szavazásra” nevet adták, mely héberül érthető úgy is, hogy “van íze a szavazásnak”. Az új termék az “édes szavazat” nevet viseli. A jégkrém vaníliafagylaltból, békejel alakú csokoládédarabokból, csokoládéval borított mandulából, fehér csokoládé darabokkal kevert csokoládéfagylaltból, és karamellás brownie süteménydarabokból áll.

Az összetevőkről a vásárlók szavaztak a cég weboldalán. A javaslatok között szerepelt az ország legnépszerűbb, földimogyoróból készült csemegéje, a Bamba és a salátákhoz használt záátár fűszer (izsóp) is. Volt, aki azt kérte, hogy mindenképpen legyen benne olyan összetevő, ami kesernyés utóízt hagy maga után – akárcsak az egy éven belül harmadszorra megrendezett voksolás.

Végül kizárólag édes összetevőket tettek a fagylaltba és kínosan ügyeltek arra, hogy a reklámoknak semmilyen politikai áthallása ne legyen.

“Nézz szembe a ténnyel: ha képes vagy arra, hogy kilépj a lakásodból Ben&Jerry’s jégkrémet vásárolni, akkor szavazni is el tudsz menni. Azon felül, hogy élhetsz a szavazati jogoddal és változást érhetsz el ezen a fontos napon, adunk még egy indokot, amiért élvezetes lehet ez a szabadnap” – áll a Ben&Jerry’s hirdetésében.

zsido.com

Forrás: Arutz7