A tavalyi év első kilenc hónapjában 1 299 antiszemita incidenst regisztáltak.

Jelentős mértékben megnőtt az antiszemita indíttatású atrocitások száma tavaly az Amerikai Egyesült Államokban – derül ki az Anti-Defamation League (ADL) nevű szervezet jelentéséből. A legfrissebb kimutatás szerint 2017. január 1. és szeptember 30. között már 1 299 incindenst regisztráltak, miközben 2016-ban összesen 1 266 esetet jelentettek.

A jelentés eredményeit hétfőn az ADL izraeli igazgatója, Carole Nuriel a Kneszet bevándorlással és diaszpórával kapcsolatos ügyekért felelős bizottságával is ismertette. Nuriel hangsúlyozta: a kimutatás egyelőre nem teljes, hiszen az adatok a tavalyi év első kilenc hónapjáig ismertek, valamint számos esetet nem regisztráltak – mivel az áldozatok gyakran megtorlástól féltek vagy nem tudták igazolni az incidens antiszemita jellegét.

Az ADL vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy az antiszemitizmus az iskolákban is egyre nagyobb gondot okoz. Míg 2016-ban 130 iskolai esetről tettek bejelentést, 2017. szeptemberéig 269 atrocitásról számoltak be – olvasható az Algemeiner honlapján.

„Ezek az adatok alátámasztják, hogy a szellemek kiszabadultak a palackból” – mondta Nachman Shai, a Kneszet egyik tagja a jelentés kapcsán.

zsido.com

Kép forrása: Algemeiner