A világszervezet képviselői a béke előmozdításáért végzett tevékenységéért részesítették elismerésben az orosz intézményt.

Jelentős összeggel és díjjal tüntették ki a moszkvai Zsidó Múzeumot és Tolerancia Központot az UNESCO képviselői a közelmúltban – adta hírül a Ynetnews. A döntés különösen nagy meglepetésnek számít a szervezet részéről, amely a közelmúltban többször is világméretű felháborodást váltott ki a zsidóság történelmének átírására tett kísérleteivel.

A 100 000 dolláros díj ünnepségét Párizsban rendezték, amelyen a múzeum igazgatója mellett Alexander Boroda rabbi is részt vett. Berel Lazar orosz főrabbi üdvözölte az elismerést.

sp_moscow

A világszervezet által kitüntetett múzeum látogatói interaktív kiállításokon vehetnek részt, amelyeken keresztül a zsidóság történelme mellett a holokauszttal és a cionizmus orosz gyökereivel is megismerkedhetnek. Az összesen 60 millió dollárnak megfelelő összegből felépített intézmény megnyitóján Simon Peresz is részt vett.

jewish-museum

A múzeum négy éves fennállása óta Vlagyimir Putyin három alkalommal tett látogatást a helyszínen. A legutolsó alkalommal ígéretet tett arra, hogy az elnöki fizetésének egy részét ezentúl az intézmény számára ajánlja majd.

zsido.com

Kép forrása: Ynetnews/Vosizneias