1872 körül nyitották meg, csaknem 30 ezer sír található a területén.

Ahogy arról beszámoltunk 1,7 millió fontot, tehát csaknem 600 millió forintot szánnak a Willesden zsidó temető fejlesztésére, amit megnyitnak az érdeklődők előtt, az Élet háza projekt keretében. A teljes beruházás 2,3 millió fontot tesz ki, a fejlesztés nem csak az épületek és a környék rendezésével jár, de az oktatást is lehetővé teszi.

A projekt most kezd beindulni a járvány miatti lezárások enyhítése után – tudósít a jewish-heritage-europe.eu. Kiemelik, hogy az Élet háza egy olyan koncepció, ami jó példát mutat arra, miként lehet a zsidó temetőket úgy integrálni a turizmusba, hogy megmaradjon a hely szentsége, méltósága.

A promóciós anyagokban soha nem használják a „turista”, „turizmus” kifejezéseket, a vallási előírásoknak megfelelően nem működtetnek kávézót vagy étkezési lehetőséget biztosító helyet. A látogatókat különböző módokon edukálják, például vezetett sétákon és workshopokon. A koronavírus-járvány miatt bevezetett lezárás idején online rendezvényeket tartottak.

A Willesden temetőt 1872 körül nyitották meg, csaknem 30 ezer sír található a területén. Ez az egyik legnagyobb és legfontosabb angliai zsidó temető a viktoriánus korszakból.

zsido.com

Kép: jewish-heritage-europe.eu