A Kneszetben működő izraeli-magyar baráti társaság elnöke, Jiszráel Eichler rabbi sok sikert kívánt a magyar miniszterelnöknek.

Benjámin Netánjáhu miniszterelnök mellett Jiszráel Eichler rabbi írt üdvözlő levelet az újraválasztott magyar miniszterelnöknek és az Örökkévaló áldását kérte rá. A rabbi kiemelte a magyar kormány Izrael melletti és az antiszemitizmus elleni kiállását, illetve a nagyarányú választási győzelem jelentette erős legitimációt.

Eichler rabbi az askenázi haredi zsidókat tömörítő Jáhádut HáTorá (A Tóra zsidósága) párt képviselője, a Kneszet alelnöke és az izraeli parlamentben működő izraeli-magyar baráti társaság elnöke. A rabbi a belzi haszid közösség tagja, Jeruzsálemben él és 14 gyermeke született.

A levél így szól:

Kedves Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke!

Gratulálni szeretnék a nagyszerű választási kampányhoz, melynek következtében Önt harmadszorra is a magyar nép vezetőjének választották elsöprő többséggel.

Figyelemmel követtem a kampányt, melynek során aggasztó üzenetek hallatszódtak a nacionalista párttól, melyeket Ön egyértelműen és keményen utasított el. Ön elnyerte a magyar nép bizalmát. Az ország polgárainak nagy többsége azért is adta Önre a szavazatát, mert Ön felvette a harcot azokkal a szélsőbaloldali és progresszív erőkkel, melyek Izrael Állam és a zsidó vallás ellen lépnek fel. Egyértelmű, hogy az Ön által vezetett kormány teljes erejével azért dolgozik, hogy a magyarországi és az európai antiszemitizmus ellen hatékonyan lehessen fellépni.

Örömmel idézem fel azt az Önnel való találkozást, amikor Benjámin Netánjáhu miniszterelnök társaságában Magyarországra látogattam. Ön már akkor biztosított róla, hogy állhatatosan kiáll a zsidó nép és Izrael, illetve a hagyományhű magyar zsidók mellett. Ígéretet tett arra is, hogy segíti a zsidó temetők állagának megóvását és a zsidó közösségek fejlődését.

Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező ciklusban továbbra is kiáll a zsidó nép mellett, a történelmi barátság és a zsidó vallás és kultúra irányában tanúsított tisztelet okán. Sok sikert kívánok Önnek, és az áldásomat küldöm: ahogy Ön kiáll a zsidók mellett, úgy álljon ki Ön mellett az Örökkévaló és úgy vigyázza lépteit.

 

Forrás: Bhol

Megszakítás