Egy 8 hónapos palesztin csecsemő tragikus halálát is Izrael számlájára akarták írni. Úgy tűnik, alaptalanul.

Nemrég csaknem 40 ezer gázai lakos ostromolta meg a határkerítést, és próbált meg gyújtóbombákkal és más fegyverekkel átjutni az izraeli oldalra. Az incidenssel kapcsolatban rengeteg hazugság és szándékos manipuláció látott napvilágot, ezekről részletesen írtunk itt és itt.

A világsajtót bejárta a hír, hogy az izraeli hadsereg egy nyolc hónapos csecsemőt is megölt. Az újabb beszámolók szerint nagyon valószínű, hogy a csecsemő egy már meglévő születési rendellenesség miatt halt meg – írja összefoglalójában a jta.org.  A Ghandour család elismerte, hogy lányuknak szívbetegsége volt, úgynevezett lyukas szívvel született. Az izraeli hadseregnek is olyan bizonyítékai vannak, amelyek cáfolják a palesztin egészségügyi minisztérium korábbi bejelentésének hitelességét a baba halálával kapcsolatban.

A Times of Israel arról számolt be, hogy Layla al-Ghandour neve lekerült az áldozatok listájáról. További patológiai vizsgálatok lesznek az ügyben.

A vizsgálatok eredményétől függetlenül még mindig ott a megválaszolatlan kérdés: hogy kerül egy nyolc hónapos csecsemő a határostrom közepébe?

zsido.com

Kép: jta.org