Miguel Angel Mancera elkötelezetten támogatja a helyi zsidó közösséget.

Egy újonnan épülő zsidó központ alapkövét tette le Mexikóváros polgármestere, Miguel Angel Mancera – adta hírül a Times of Israel nevű hírportál. A főváros cuauhtemoci városnegyedének területére tervezett Kehila Ashkenazi intézmény felépítésének költségei az 5.3 millió dollárt is elérik.

„A zsidó közösség egy lényeges és állandó impulzust jelent, tiszteli tagjainak ősi értékeit, mégis együtt él a Mexikót jellemző dialektikával” – hangsúlyozta Mancera az eseményen. „Szeretet tanúsít a város és az itt élők felé” – tette hozzá a polgármester, továbbá hangsúlyozta: a város alapokmányában célként szerepel az antiszemitizmus elleni harc.

Az ünnepségen Moises Romano, a Mexikói Zsidó Közösség Központi Bizottságának elnöke is beszédet mondott és megköszönte a mexikói fővárosi vezetésének támogatását. „Sokat jelent számunkra az a tény, hogy minden alkalommal, amikor felkeresünk egy tisztségviselőt a közösségünkkel kapcsolatos ügyekkel, kedvesen fogadnak minket” – mondta Moises Romano.

Becslések szerint napjainkban közel 50 000 zsidó él Mexikóban, amely Argentína és Brazília után a harmadik legnagyobb zsidó közösségnek ad otthont Latin-Amerikában.

zsido.com

Kép forrása: Times of Israel