Mostantól Katharina von Schnurbein felel az európai antiszemitizmussal szembeni küzdelem koordinálásáért.

Több zsidó szervezet is üdvözölte az Európai Bizottság azon döntését, melynek köszönhetően az európai antiszemitizmussal szemben hivatalosan fog küzdeni Katharina von Schnurbein. A német származású hölgy eddig a vallásos szervezetekkel kialakított kapcsolatok koordinálásáért felelt. Rajta kívül a muszlim-ellenesség visszaszorítását segítő felelőst is kinevezett a Unió bizottsága.

Az új pozíciók létrehozását az Európai Bizottság alelnöke, Frans Timmermans jelentette be – közel egy éves egyeztetési folyamatot követően, mely során számos zsidó szervezet igyekezett felhívni a figyelmet az Európában növekvő antiszemitizmus veszélyeire. A tisztségek megalakulásának hírét az Európai Zsidó Kongresszus mellett a belga zsidó közösség vezetője, Avraham Gigi főrabbi is üdvözölte, aki nemrég azzal a kijelentésével került hírekbe, mely szerint a „zsidóknak nincs jövője Európában”.

Von Schnurbein több éve együttműködésben áll az Európai Rabbik Konferenciájának elnökével, Pincahas Goldschmidt rabbival is, aki a Jerusalem Postnak nyilatkozva „kompetensnek, hatékonynak és bátornak” nevezte az új felelőst.

zsido.com

 

Kép forrása: ejpress.org