„Számomra nincs nagyobb megtiszteltetés annál, hogy a világ legbátrabb embereit támogathatom” – mondta Larry Ellison, az Oracle alapítója, aki 16.6 millió dollárt ajánlott fel.

Rekord összegben gyűltek össze a felajánlások a Friends of the Israel Defense Forces (FIDF) nevű szervezet múlthét csütörtöki rendezvényén. A Beverly Hills-i Hilton Hotelben tartott jótékonysági gálán összesen 53.8 millió dollárt adományoztak a vendégek az izraeli katonák megsegítésére – olvasható a Jewish Telegraphic Agency honlapján.

Az évente megtartott eseményen közel 1200 vendég vett részt – és olyan ismert hírességek is megjelentek mint David Foster, Melissa Rivers, valamint Arnold Schwarzenegger. A legnagyobb összegű felajánlást Larry Ellisontól származott, aki az Oracle első vezérigazgatójaként lett a világ egyik leggazdagabb embere.

„2000 éven át állam nélküli népként éltünk; de ma van egy ország, amit a hazánknak nevezhetünk. Izrael megalapítása óta, a sanyarú időkben mindig arra kértük a izraeli hadsereg bátor férfi és női tagjait, hogy védjék meg az otthonunkat” – fogalmazott Ellison beszédjében. „Számomra nincs nagyobb megtiszteltetés annál, hogy a világ legbátrabb embereit támogathatom. Mindent meg kell tennünk, hogy éreztessük ezekkel a hősies katonákkal: nincsenek egyedül” – tette hozzá.

A gálaesten befolyt adományokat az izraeli hadsereg fejlesztésére, valamint katonák és veteránok, továbbá elhunyt katonák családtagjainak megsegítésére szánják majd.

zsido.com

Kép forrása: Vosizneias