A washingtoni központú U.S. News külpolitikai rangsorán kiemelkedő helyet nyert a zsidó állam.

A listát az egyes országok vezetőik, a gazdasági-, illetve politikai befolyásuk, a nemzetközi szövetségi rendszerben elfoglalt helyük és a hadseregük erőssége alapján állították fel — írja a Jerusalem Post.

Izraelt elsősorban erős hadserege, illetve komoly politikai befolyása és stabil nemzetközi szövetségesei emelték az élvonalba.

Érdekesség, hogy a lista tavaly óta nem változott.

Az Egyesült Államok továbbra is az első helyen van, ugyanis ez az ország rendelkezik a legnagyobb gazdasággal és a legnagyobb katonai költségvetéssel a világon.

A lista első tíz helyezettje között Oroszország, Kína, Németország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Japán, Szaúd-Arábia és Dél-Korea szerepelnek még.

A zsidó állam a 13. helyre került továbbá abban a kategóriában, amely a Világbank véleménye szerint a következő évek legnagyobb mértékben növekvő gazdaságait sorolja fel.

Ennek a listának az élén az Egyesült Arab Emirátusok állt, a második helyre pedig Szingapúr került.

A világ legjobb országa Svájc lett a U.S. News szerint, mely ország 2017 óta birtokolja ezt a címet.

 

Forrás: neokohn.hu

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287
Megszakítás