Átmeneti megoldást keresnek azok, akik eddig turistáknak adták ki a lakásaikat. Izraelben többen azok számára hirdetnek, akiknek 14 napra karanténba kell vonulniuk, miután külföldről hazatérnek. A szomszédok nem örülnek.

A legegyszerűbb lakástól a luxusig, minden van a kínálatban, ahogy eddig is, de a közös bennük, hogy csak olcsóbban lehet kiadni őket – olvasható a calcalistech.com cikkében.

Az egyik tel-avivi cég tulajdonosa ezt azzal magyarázza, hogy hiába van egy lakás pár percre a tengerparttól, ez most semmit nem ér, tekintettel arra, hogy a bérlő nem léphet az utcára. A bérbeadás most arra elég, hogy a tulajdonosok fizetni tudják a hitelek törlesztését. Ráadásul, ha az egyik vendég fertőzöttnek bizonyul, akkor a bérlemény különleges fertőtlenítésre szorul.

Egy baráti társaság nemrég tért vissza Brazíliából, öt szobás lakást béreltek ki a karantén idejére Tel-Aviv külvárosában, de a szomszédok azt követelik, hogy még az erkélyre se menjenek ki. Volt, ahol az egyik bérlő kisétált a lakásból a közös térbe, ott rögtön hívták a hatóságokat.

zsido.com

Kép: calcalistech.com