A projekttel a 85 éves Rudi Oppenheimer személyes történetét szeretnék megörökíteni.

Különleges technológiával jelenítik meg egy túlélő személyes történetét a brit Holokauszt Múzeumban. A 85 éves Rudi Oppenheimer képét hologrammal vetítik a látogatók elé a „The Forever Project” nevű kezdeményezésnek köszönhetően.

A projekt célja interaktív módon „megörökíteni a holokauszt túlélők hangját a következő generációk számára”. A hologram várhatóan arra is képes lesz, hogy a látogatók kérdéseire válaszoljon, ugyanis a modern technika segítségével megpróbálják párosítani a kérdések tartalmát az előre elmondott történetek legrelevánsabb részeivel – olvasható az Algemeiner honlapján.

Rudi Oppenheimer 1931-ben született Berlinben, ahonnan családjával Hollandiába költözött. A náci megszállást követően először a holland westerborki, majd a német bergen-belseni koncentrációs táborba zárták őket. Szülei a fogság idején életüket veszítették, a férfi testvéreivel túlélte a szörnyűségeket, ma Londonban él.

Oppenheimerhez hasonlóan korábban már egy másik túlélő történetét is hologramos technikával őrizték meg a brit Holokauszt Múzeumban, így ő lesz a második, aki ezzel a tecnológiával segít átélhetővé tenni a látogatók számára a múlt eseményeit.

zsido.com

Kép forrása: Algemeiner