A német szakemberek izraeli látogatásuk során első kézből ismerkedhettek meg a legújabb mezőgazdasági innovációkkal.

Magas rangú német küldöttség érkezett Izraelbe, hogy a zsidó állam fejlett agrárkultúráját tanulmányozza – adta hírül nemrég a Jerusalem Post. Az európai ország küldöttségét Izrael Külkereskedelmi Intézete látta vendégül; a csoport látogatását Németország agrár- és élelmiszer ügyeiért felelős minisztériuma, valamint a Német Gyümölcsök és Zöldségek Egyesülete (BVEO) kezdeményezte.

Beszámolók szerint a német küldöttséget lenyűgözték az izraeli agrártechnológia eredményei. A GreenWall nevű vállalat jóvoltából például megismerkedhettek a vertikális ültetvények metódusával, illetve Hayogevbe is ellátogattak, ahol a hidroponikus növénytermesztés egyik legújabb csodájaként számon tartott Selanova saláta kalciummal dúsított verzióját is bemutatták számukra. A különleges technológiának köszönhetően a termesztett zöldségeknek termőföldre nem, kizárólag vízre van szükségük a növekedéshez.

A delegáció fogadásában részt vevő Anat Bernstein-Reich elmondása szerint “szívmelengető” volt látni a német szakemberek érdeklődését az izraeli technológia iránt, és azt a szándékot, mellyel azt hazájuk gazdái számára is szeretnék eljuttatni.

zsido.com

 

Kép forrása: Jerusalem Post