Az izraeli miniszterelnök köszönetet mondott Obamának.

Benjamin Netanjahu is New Yorkban tartózkodik jelenleg az ENSZ Közgyűlésén, ahol fel fog szólalni. A Bloomberg hírügynökségnek nyilatkozó forrás hangsúlyozta, hogy a kiegyensúlyozottság és elfogulatlanság  jegyében okvetlenül mindkét jelölttel tárgyalna Netanjahu – olvasható a jpost.com cikkében.

Nemrég Clinton és Trump is tárgyalt a térség másik erős vezetőjével az egyiptomi elnökkel. Mindeközben az izraeli miniszterelnök megbeszélést folytatott ausztrál kollégájával, hogy előkészítsenek egy esetleges canberrai látogatását. Malcolm Turnbull és Benjamin Netanjahu kapcsolata kifejezetten jónak mondható a nyilatkozatok alapján, az izraeli miniszterelnök Izrael barátjának nevezte nyilvánosan az ausztrál kormányfőt, aki pedig méltatta az izraeli ipar technológiai fejlesztéseit.

Netanjahu még kedden tárgyalt az amerikai elnökkel is, az aktuális közel-keleti helyzetről, beleértve a telepesek helyzetét és az izraeli-palasztin viszony alakulását. Vélhetően ez volt az utolsó hivatalos találkozó a két politikus között, miután Barack Obama hamarosan távozik az Egyesült Államok éléről. Netanjahu megköszönte a két ország közötti kiterjedt biztonsági és hírszerzési együttműködést. „Felbonthatatlan szövetség van” a két ország között – hangsúlyozta az izraeli miniszterelnök. Ahogy, arról beszámoltunk, nemrég sikerült tető alá hozni az újabb 10 évre szóló biztonsági megállapodást Izrael és az USA között.

 

Kép: jpost.com

 

Megszakítás