A megválasztott amerikai elnök lánya, Ivanka Trump fotót posztolt arról, hogy miként tölti a zsidó ünnepet családjával.

Donald Trump zsidó unokái is gyertyát gyújtottak Hanuka alkalmából – derül ki a politikus lánya által nemrég közzétett fotóról. A közösségi médiában gyorsan népszerűvé vált fényképen Ivanka Trump (zsidó nevén Yael Kushner) családjával szerepel – az első gyertya meggyújtásának estéjén.

„Ez az esztendő azon ritka és különleges események közé tartozik, amikor a hanuka és a karácsony egy időpontra esik” – írta Ivanka bejegyzésében. „Ahogy gyertyát gyújtunk, családunk szeretetét is küldjük nektek az ünnep alkalmából. Boldog karácsonyt & boldog hanukát!”.

Ivanka zsidó férjével és három gyermekükkel – Arabellával, Joseph-el és Theodore-ral – Hawaiion töltik az ünnepeket. A hölgy nyolc évvel ezelőtt tért át a zsidó vallásra, mielőtt Jared Kushnerhez feleségül ment. Ivanka rendszeresen jár zsinagógába és elmondása szerint a vallásos szabályoknak megfelelően él; megtartja a sabat és kóserság törvényeit is. Korábban azt nyilatkozata, hogy édesapja támogatta a betérést illető döntésében.

A legutóbbi amerikai elnökválasztás előtt Ivanka a Lubavicsi rebbe sírjához is ellátogatott, hogy édesapja sikeréért imádkozzon. A sírhoz férje mellett Donald Trump izraeli tanácsadója, Jason Greenblatt is elkísérte – írja a Ynetnews.

zsido.com

Kép forrása: Ynetnews