Az amerikai elnökjelölt New York-i irodaházában fogadta Benjamin Netanjahut.

Donald Trump elnöksége alatt az Amerikai Egyesült Államok „el fogja ismerni Jeruzsálemet Izrael állam osztatlan fővárosaként” – ígérte a republikánus elnökjelölt azon a találkozón, ahol a politikus Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt fogadta. A vasárnap reggeli megbeszélés zárt ajtók mögött, a New York-i Trump Tower falain belül zajlott.

A médiával megosztott információk szerint a másfél órás találkozó során „a két vezető hosszasan beszélt az izraeli biztonsági kerítésekhez kötődő sikeres tapasztalatokról”, melyeket Donald Trump nemrég mintaként emlegetett az amerikai-mexikói határvonal védelmének ügyében. Továbbá tárgyaltak az iráni nukleáris szerződésről, az ISIS elleni harcokról, és több másik fontos regionális biztonsági kérdésről is – olvasható a Jerusalem Post oldalán.

Trump az USA katonai hozzájárulásait Izrael felé „nagyszerű befektetésnek” nevezte hazája számára; továbbá egyetértett Netanjahuval abban, hogy a Közel-Keleten kizárólag abban az esetben érhető el béke, ha „a palesztinok hajlandóak lemondani a gyűlöletről és erőszakról, valamint elismerik Izraelt zsidó államként”.

Benjamin Netanjahu irodája elárulta, hogy a kormányfő Izrael amerikai nagykövete, Ron Dermer társaságában érkezett Trumphoz, aki vejével, Jared Kushnerrel fogadta a delegációt. A hírek szerint Netanjahu hamarosan a demokrata párt elnökjelöltjével, Hillary Clintonnal is találkozik, mielőtt visszatérne hazájába.

zsido.com

 

Kép forrása: Jerusalem Post