A mai napon az ENSZ rendkívüli ülésen akarja megmondani, hogy az Egyesült Államok melyik városban működtetheti a nagykövetségét.

Pár napja Izrael kapcsán tett közzé a közösségi médiában élcelődő bejegyzést Donald Trump, aki hivatalosan is a zsidó állam fővárosaként ismerte el Jeruzsálemet – olvasható a The Times of Israel oldalán. Az amerikai elnök olyan videót osztott meg a Twitteren, melyben Bill Clinton, George W. Bush, valamint Barack Obama Izraelhez kapcsolódó beváltatlan ígéreteit gyűjtötték össze.

„Én betartottam a kampányígéretemet – mások nem!” – írta pénteken posztjában Trump, akihez hasonlóan Clinton és Bush is szavát adta, hogy az amerikai nagykövetséget Tel-Avivból Jeruzsálembe költözteti. Velük ellentétben Barack Obama sosem tett konkrét ígéretet a nagykövetség kapcsán, Jeruzsálemről mégis azt mondta egyszer, hogy Izrael osztatlan fővárosának kell maradnia.

A mai napon az ENSZ rendkívüli ülésen szavaz arról a határozattervezetről, amely felszólítaná Trumpot, hogy vonja vissza a döntését.

zsido.com

Kép forrása: Evening Standard