Az amerikai elnök saját kézzel írt köszönőlevelet a megválasztásához gratuláló lubavicsi haszidoknak.

Bár az új elnök előszeretettel ír Twitter-üzeneteket, saját bevallása szerint “allergiás a számítógépekre és a telefonokra”. Beosztottjaival általában újságpapírra, fekete filctollal írt üzenetekkel kommunikál. Ebből kaptak ízelítőt a Chábád-mozgalom központjának otthont adó brooklyni Crown Heights városrész zsidó közösségi tanácsának vezetői.

Eli Cohen és Chanina Sperlin még novemberben, Trump győzelme után küldték el a tanács gratulációját, amely így szólt:

“Mázál tov a nagyszerű kampányhoz és ahhoz, hogy az Egyesült Államok elnökévé választották, ez egy rendkívüli pozíció.

A nemzetközi vezetőkre különleges spirituális erő száll, amikor elfoglalják pozíciójukat. Különösen igaz ez akkor, amikor egy nagyszerű erkölcsi alapokon nyugvó és a nemzetközi színtéren a jó erőt képviselő nemzet vezetőjéről beszélünk.

A Lubavicsi Rebbe – akinek imái miden bizonnyal Önt segítették a kampány utolsó napjaiban, és aki a kommunista Oroszország sötétségben kezdte életét – a jóság földjeként írta le ezt az országot. Biztos vagyok benne, hogy ez az érzés kíséri majd Önt, amikor megkezdi a kormányzati munkát.

Ön bizonyára tudja, hogy közösségünk túlnyomó többsége az Ön jelöltségét támogatta. Ahogy egy helyi lap írta: “A lubavicsi közösség piros [republikánus] sziget volt a kék [demokrata] tengerben”. Reméljük, hogy beiktatása után megvalósítja programját, mellyel jobbá teszi az amerikaiak életét.”

A zsidó közösségi tanács vezetői felajánlották segítségüket is az elnöknek, és kiemelték, hogy közösségük mindig a híd szerepére törekszik a városban élő különböző etnikai és vallási csoportok között.

A múlt héten a tanács vezetői levelet kaptak Donald Trumptól: saját levelük másolatát, rajta a fekete filctollal írt üzenettel: “Chanina és Eli! Köszönöm, nagyon kedves! Donald Trump.”

Forrás: Collive