A Jerusalem Post publicistája szerint a Soros György általa támogatott csoportosulások aláássák a nyugati demokráciákat, Trump kampánya pedig a Soros-féle ideológiára adott válasz.

A DCLeaks hackercsoport Soros György Nyitott Társadalom Alapítványának (OSF) több ezer levelét szivárogtatta ki. Az OSF az a szervezet, amelyen keresztül az üzletember dollármilliókat juttatott az elmúlt két évtizedben az Egyesült Államokban, illetve a világ más részein található nonprofit szervezeteknek.

A dokumentumok szerint Soros 30 millió dollárral támogatta a Hillary Clintonnak dolgozó szervezetekt, ezzel ő vált az elnökjelölt legnagyobb egyéni támogatójává. A Jerusalem Post publicistája nem ezen akadt fenn, hanem Soros emberbaráti projektjeinek „megalomániás” voltán, amelyek mind földrajzilag, mind tematikailag minden területre kiterjednek: legyen szó klímaváltozásról, az Izraelbe való illegális afrikai bevándorlókról, az Occupy Wall Street mozgalomról, vagy a görög bevándorlási politikáról.

Caroline B. Glick úgy véli, a Soros által támogatott ügyek, bár látszólag teljesen eltérőek, néhány szempontból közösek. Mindnek az a célja, hogy meggyengítse a nyugati demokráciák hatóságainak azt a képességét, amellyel a törvényeket betartatják. Mind azért dolgozik, hogy hátráltassa a szabad piacot, legyen szó gazdasági, ideológiai, politikai, vagy tudományos piacról. Teszik ezt pedig a demokrácia, az emberi jogok, a gazdasági, faji és szexuális igazságosság, valamint egyéb hangzatos célok nevében. Más szavakkal: az a céljuk, hogy a nyugati demokráciákat felforgassák, és lehetetlenné tegyék a kormányok számára, hogy fenntartsák a rendet, illetve a társadalmak számára, hogy megőrizzék egyéni identitásukat és értékeiket.

Ilyen démoni szerepet általában szélsőjobbos hecclapok és nem kimondottan a nyugati demokráciákhoz tartozó diktátorok szoktak az amerikai üzletembernek tulajdonítani, ezért érdekes, hogy a fenti véleménynek egy izraeli újság adott helyet. Caroline B. Glick állításának bizonyítékául említi például a Soros által 650 ezer dollárral támogatott Black Lives Matter mozgalmat, melynek működése nyomán, a szerző szerint, stigmatizálódott a rendőrség, a rendőrök pedig inkább a passzivitás útját választják saját maguk védelme érdekében, így valószínűleg a bűnözés növekedni fog. E mozgalomtól egyébként nem áll távol az elfogult Izrael-ellenesség és az antiszemitizmus sem.

A szerző felidézi, hogy a kiszivárgott levelek tanúsága szerint a Soros általa támogatott csoportok azért dolgoztak, hogy a különböző európai választásokon olyan politikusokat válasszanak meg, akik támogatják a nyitott határok politikáját az arab világból bevándorlókkal kapcsolatban, illetve pénzzel és más módokon jutalmazták azokat az újságírókat, akik pozitívan írtak a bevándorlókról. A szerző szerint ezek a szervezetek démonizálják azokat az európaiakat és amerikaiakat, akik ellenzik a nyitott határokat.

Ami Izraelt illeti: a Soros által támogatott csoportok mindegyikének az az üzenete, hogy Izrael egy rasszista állam, melynek nincs joga megvédeni magát, és nem kényszerítheti törvényeit nem-zsidó polgáraira.

Meredek fordulatot vesz az írás, amikor a szerző azt fejtegeti, hogy Soros csoportjai azon ügyködnek, hogy az államok ne tudják megőrizni nemzeti identitásukat, sőt régóta rögződött szociális normák megdöntésén is fáradoznak. Így például nemcsak a melegházasságot, hanem az uniszex mellékhelyiségeket is támogatják. Nemcsak azért küzdenek, hogy nők is szolgálhassanak harcoló alakulatokban, hanem azért is, hogy a katonák vegyes női-férfi barakkokban lakjanak.

A publicista végül arra jut, hogy Donald Trump kampánya közvetlen válasznak tekinthető Soros munkásságára. A határt védő fal felállítására tett ígéret, Nagy-Britannia EU-ból való kilépésének pártolása, Izrael támogatása, a muszlim bevándorlás átmeneti beszüntetésének terve, a rendőrség támogatása a BLM mozgalommal szemben – ezen ígéreteivel Trump Soros erőfeszítéseinek meghiúsítása felé halad.

Ez is egy vélemény.

Forrás: JPost