A világ legnagyobb muszlim szervezetének szaúdi igazgatója, muszlim vezetők kíséretében látogatott el a náci haláltáborba. 

Mohamed al-Issa a mekkai központú Muszlim Világszövetség vezetője csütörtökön látogatást tett Auschwitzban. Ilyen magas rangú muszlim vezető még soha nem lépett be a tábor területére — írja az Algemeiner.

„Szent kötelesség és egyben nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek holokauszt-túlélők gyermekeivel, valamint a zsidó és muszlim közösség tagjaival. Emberiség elleni bűncselekmények voltak azok a felfoghatatlan cselekedetek, amelyekről ma megemlékezünk”— mondta beszédében al-Issa.

Az elmúlt években al-Issa vezetése alatt a Muszlim Világszövetség fontos szerepet játszott a judaizmus és az iszlám közötti dialógus kialakításában. 2018-ban al-Issa ellátogatott az amerikai Holokauszt Múzeumba, ahol nyilvánosan elítélte a holokauszttagadást.

Az MWL igazgatója és más muszlim vezetők látogatását az American Jewish Committee szervezte, amelynek vezetősége szintén résztvett a rendezvényen.

 

Beágyazott videó

 

Forrás: neokohn.hu