Új, kóser tóratekercset kapott és közösségi imát tartott a texasi Dél-Austin lubavicsi képviselete. A Tórát annak az öt dallasi rendőrnek az emlékére írták, akik tavaly vesztették életüket szolgálatteljesítés közben.

“Munkám közben szorosan együttműködök az austini rendőrséggel, jó a kapcsolatunk. Nagyon fontos számunkra, hogy kimutassuk hálánkat a rendőrségnek az általuk biztosított védelemért és a közösségünknek nyújtott szolgálatért. Büszkénk vagyunk arra, hogy egy olyan tóratekercsünk van, amely összekapcsol zsidókat és nem-zsidókat, közösségünk tagjait és a törvény őreit. Ráadásul ros hásáná előtt kaptuk az ajándékot, így megtarthatjuk a közösségi imákat, és lehetőségünk lesz a jövőben arra, hogy állandó minjent tartsunk fent” – mondta  Mendy Levertov rabbi, aki feleségével, Mussyval építi a zsidó közösséget Dél-Austinban.

A Tórát a brooklyni Beis Yisroel Torah Gemach küldte Texasba. A szervezet régi, rossz állapotban lévő tekercseket javíttat ki, és küld el távoli közösségeknek. Négy és fél éves működése során már 140 felújított tekercs talált új közösségre.

1-66-525x357

“Éppen a Softim vesotrim (bírákat és rendőröket állíts) kezdetű hetiszakaszt olvastuk a Tórából, amikor felmerült az a javaslat, hogy Isten nevének szép megszentelése lenne, ha az elhunyt rendőrök emlékére ajánlanánk egy tekercset” – mondta Bentzion Chanowitz, a Beis Yisroel Torah Gemach vezetője. Yochanan Marsow rabbi, a szervezet tanácsadója is pártolta a kezdeményezést: “Nagyszerű ötletnek tartom. A zsidó közösség a történelem folyamán mindig is tisztelte a kormányzatot.” A Tóra kijavításának és a hozzá illő bársonyhuzat elkészítésének költségeit egy névtelenséget kérő adományozó fedezte. A huzaton feltüntették a rendőrök nevét, azonosító számát, rangját és a következő feliratot: “Ez a Tóra annak az öt rendőrnek állít emléket, akik életüket áldozták közösségünk és az amerikai nép védelmében. Emlékük éljen tovább  e Tórán keresztül! Istenben bízunk.”

Forrás: CrownHights.info