A haderai Hilel Jafe Egészségügyi Központnak ajándékozott tóratekercset egy merényletben megsérült férfi.

A ceremónián a kórház személyzete és ápoltjai mellett részt vett többek között Dávid Lau országos askenáz főrabbi és a kórház igazgatója, Dr. Miki Dudkevitch. A tekercset Joszef Chájim Báruch adományozta, aki a merénylet után a kórházban tapasztalt odaadó gondoskodás és szakértő ellátás hatására döntött a gesztus mellett.

„Gratulálok a Hilel Jáfe Egészségügyi Központ vezetőségének és dolgozóinak…” – mondta a főrabbi. „És köszönöm az adományozónak, aki, bár nehéz időszakon ment keresztül egy örökre nyomot hagyó terrorista támadás sérültjeként, visszatért ide, és úgy döntött, hogy különleges ajándékot ad annak a helynek, mely megmentette az életét: egy új tóratekercset.”

Dr. Miki Dodkevich, a kórház igazgatója ezt mondta: „Szimbolikus jelentőséggel bír, hogy éppen sávuot, a tóraadás ünnepe előtt találkozunk itt, igazán ünnepélyes körülmények között. Egy tóratekercs adományázását ünnepeljük, melyet egészségügyi központunk zsinagógája kapott. Köszönöm azoknak, akik jót tettek velünk, és tóratekercset adományoztak nekünk, Joszef Chájim Báruch úrnak és családjának…

„Mi, itt, az egészségügyi központban minden pillanatban minden megteszünk azért, hogy bárki, aki átlépi a bejáratot, megfelelő testi és mentális ellátásban részesüljön, és a lehető legjobb kiszolgálást megkapja, akár élete legnehezebb szakaszában is. A kórházban található zsinagóga lehetőséget ad az embereknek arra, hogy a kórházban változatlanul gyakorolhassák hitüket és folytathassák megszokott életmódjukat.”

Dovev Bindiger, az egészségügyi központ rabbija a következőket emelte ki: „A legtöbben, akik belépnek a kórházba, aggódnak és félnek attól, hogy mi történik majd velük vagy családtagjaikkal. Ma azt is láthattuk, hogy a lehető legnagyobb örömmel is beléphetünk a kórházba.”

Az adományozó, Lau rabbi és a tóratekercs

„Ma sziván hónap második napja van, az a nap, melyről meg van írva, hogy Mózes először ment fel azon a napon a Szináj-hegyre, hogy megkapja a Tórát. Sávuot ünnepének közelsége, valamint az új tóratekercs adományozása jelképes és izgalmas ismétlése a történéseknek.

zsido.com

Forrás: Arutz7