Csütörtökön búcsúztatták Hadar Cohent, aki 19 évesen veszítette életét egy jeruzsálemi terrortámadásban.

Több százan vettek részt Hadar Cohen temetésén a yehudi katonai temetőben tegnap – tudósít a Haaretz. A 19 éves rendőrlány a jeruzsálemi Damaszkusz-kapunál szolgált társával szerdán, amikor három felfegyverzett palesztin terrorista meggyilkolta őt. A biztonsági kamerák felvételei alapján a késekkel, fegyverekkel és robbanóeszközökkel felszerelt támadói hátulról lőtték le a lányt, aki a közelmúltban csatlakozott az izraeli határrendészethez.

temetes_Hadar_Cohen_2

Hadar Cohen búcsúztatóján részt vett a támadás idején mellette álló társa, Ravit Miriashvilli is, akit súlyos sérüléseit ellenére kiengedtek a kórházból, hogy ott lehessen az eseményen – írja a Jerusalem Post. Gilad Erdan, közbiztonsági ügyekért felelős miniszter szintén jelen volt Cohen temetésén, ahogy Roni Alsheich izraeli rendőrkapitány és Kobi Shabtai, a határrendészet vezetője is tiszteletét fejezte ki a helyszínen.

A lány egyik közeli rokonának beszámolója szerint Cohen régóta várt arra, hogy a határrendészethez csatlakozhasson, és arra vágyott, hogy parancsnok legyen. „Mindent elért, amit szeretett volna” – mondta a lány nagynénje.

temetes_Hadar_Cohen_1

A szerdai támadást követően a média egy részében ismét megjelentek olyan híradások, amelyek a gyilkosokat állították be áldozatként. A CBS egyik cikkének címében azt írták: „3 palesztint gyilkoltak meg, ahogy a napi szintű erőszak folytatódik”. Az olvasói visszajelzéseknek engedve később módosították a címet – írták a Stand With Us Facebook oldalán.

temetes_Hadar_Cohen_3

 

zsido.com

 

Képek forrása: Haaretz/Stand With Us/Ynetnews