30 országból érkeztek Izraelbe szakemberek, hogy megismerjék a balesetek és terrortámadások utáni leghatékonyabb intézkedéseket.

Több száz szakember vett részt a beér-sevai Soroka Orvosi Központban azon a gyakorlaton, amelyen izraeli szakértők megmutatták, hogy mi a teendő tömeges terrortámadás esetén – olvasható a Ynetnews oldalán.

A képzésen több tucat, különböző sérüléseket imitáló lakost evakuáltak városi lakólétesítmény területén, illetve egy veszélyes anyagokat szivárogtató vasúti kocsi közelében elkövetett fiktív terrortámadás után.

katasztrofa_1

„Nagyon sok tapasztalatunk van a tömeges balesetek kezelésében és büszke vagyok arra, hogy lehetőségünk van életmentő csapataink képességeit bemutatni a világ más pontjairól származó szakembereknek” – mondta Dr. Ehud Davidson, a Soroka Központ igazgatója.

Jeruzsálemben a héten szintén továbbképzésen vett részt egy külföldi szakértőkből álló delegáció, hogy a fizikai traumák áldozatainak kezeléséről tanuljanak izraeli szakemberektől.

katasztrofa_2

A cunamik, földrengések és árvizek által gyakran sújtott indiai, srí lankai, valamint indonéz területekről érkező orvosok és kormánytisztviselők a traumás betegeket segítő Hadassah Ein Kerem kórház specialistáival konzultálhattak. Az indonéz képviselők látogatásának különlegességét adta az a tény is, hogy országuk és Izrael között jelenleg nem állnak fenn hivatalos diplomáciai kapcsolatok.

„Egy delegáció érkezése, melynek tagjai közül néhányan olyan országból érkeztek, amelyik nem rendelkezik Izrael diplomáciai kapcsolattal, határozottan ritka esemény és olyan dolog, amire büszkék lehetünk” – mondta a Hadassah kórház szóvivője.

katasztrofa_3

zsido.com

 

Képek forrása: Ynetnews