A megható felvételen 600 túlélő a családtagjaival együtt énekli a „Chai” című dalt. Videó.

Különleges klip készült Jeruzsálemben az április 12-i Holokauszt Emléknap alkalmából. A The Times of Israel által közzétett felvételen holokauszt-túlélők gyűltek össze, hogy gyermekeikkel, unokáikkal és dédunokáikkal előadják az „Élet dalát”.

„Még mindig élek, és mindkét szemem a fény felé néz; tüskéktől szenvedtem és még mindig virágzok, sok számlálásra való év áll még előttem” – szól az ének.

A csaknem 600 résztvevővel készült videó elkészítését a Zikaron Basalon program felelősei és a Beit Avi nevű izraeli kulturális központ szervezték, akik rendszeresen biztosítanak lehetőséget túlélők számára ahhoz, hogy kiscsoportokba gyűlve megosszák másokkal a történetüket.

A Facebookon vasárnap közzé tett videót eddig közel 1 millióan látták, és 14 ezren is többen megosztották. A Koolulam által előkészített eseménynek további különlegességét adja az a tény is, hogy a résztvevők a felvétel előtti egy órában tanulták meg a dal szövegét. A szervezet más alkalmakkor is készít hasonló „tömegénekléseket” Izraelben.

 

zsido.com

 

Kép forrása: The Times of Israel