Az amerikai zsidó közösségek üdvözölték, hogy Donald Trump elnök megállapodott a kongresszussal, hiszen a költségvetési zárolás feloldásával jelentős támogatást kapnak a biztonságuk növelésére a fenyegetett vallási szervezetek.

2019-re 60 millió dollárt biztosítanak ezeknek a szervezeteknek a Nonprofit Security Grant Program keretében. Ezt a pénzt istentiszteleti helyek, így zsinagógák védelmére is fel lehet használni, de jut a vallásos iskoláknak is – derül ki a jta.org cikkéből.

A program a Belbiztonsági Minisztérium felügyelete alá tartozik. Egy szervezet, akár 150 ezer dollárt is kaphat, ha fenyegetettnek minősül. Különböző biztonsági berendezések beszerzésére, telepítésére lehet költeni a pénzt (kerítés, kamerák, fémdetektorok, biztonsági ajtók, stb.).

Az antiszemitizmus továbbra is jelen van az Egyesült Államokban és ez a finanszírozás elengedhetetlen ahhoz, hogy megvédjük a közösségeinket – nyilatkozta Mark Bane az Orthodox Union elnöke.

zsido.com

Kép: haaretz.com

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287
Megszakítás