A nemzetközi megemlékezés után ötnapos izraeli úton vesznek részt, ahol többek között a gázai határhoz is ellátogatnak.

Danny Danon, Izrael ENSZ-nagykövete csaknem 30 társát vezeti majd végig jövőhét csütörtökön a nemzetközi Élet Menetén. Az eseményen Kenya, Nicaragua, Guatemala, Honduras, Litvánia és Lettország képviselői is megjelennek, hogy együtt emlékezzenek a Holokauszt áldozataira.

A nemzetközi Élet Menete alkalmából 10 ezer résztvevőt várnak az idei emléksétára, amely Auschwitztól Birkenauig halad majd. Az Amerikai Egyesült Államok szintén csatlakozik a menethez, amit immáron 31. alkalommal rendeznek.

David Friedman, izraeli nagykövete mellett az USA német és lengyel diplomatái is részt vesznek majd — derül ki a The Jerusalem Post írásából.

Az ENSZ küldöttek csoportja a megemlékezést követően a krakkói Kazimierz zsidó negyedben is látogatást tesz, majd Izraelbe vezet tovább az útjuk.

Az ötnapos programsorozat keretein belül a nemzetközi szervezet képviselői Jeruzsálembe és Tel Avivba mennek.

A Siratófal és Óváros mellett a Jad Vasemet is megnézik, valamint Reuven Rivlin elnökkel találkoznak. Danny Danon vezetésével várhatóan a gázai határhoz is ellátogatnak, ahol az izraeli hadsereg katonái fogadják majd őket.

 

Forrás: neokohn.hu 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287