A brit miniszterelnök az antiszemitizmus ellen emelt szót peszách alkalmából.

 

Ünnepi beszédben emelt szót az antiszemitizmus ellen Theresa May – olvasható a Jerusalem Post írásában. A miniszterelnök szerint a peszách nagyszerű lehetőség a brit állampolgárok számára, hogy megemlékezzenek arról a „hihetetlen és tartós hozzájárulásról, amit a zsidó közösség adott az országnak az élet minden területén”.

„Mózes utódai kénytelenek szembenézni a gyűlölettel, diszkriminációval és erőszakkal” – festett lesújtó képet May. „Ez egy olyan helyzet, ami napjainkig tart – és azt kell mondanom szomorúan, hogy itt, Nagy-Britanniában is” – tette hozzá. A brit miniszterelnök arról is említést tett, hogy az eddigi munkája során folyamatosan próbált szembeszállni a zsidóságot érő gyűlölettel. A közösség védelmének biztosítása mellett az oktatáson keresztül, valamint egy Nemzeti Holokauszt Emlékmű felállításával is erre törekszik.

Mindeközben a Community Security Trust nevű brit szervezet legfrissebb jelentése szerint 2017-ben minden eddiginél nagyobb mértékben történtek antiszemita gyűlöletcselekmények a szigetországban. A 2017-es év első félévében 767 antiszemita incidenst regisztráltak, ami 30%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

 

zsido.com

 

Kép forrása: korkep.sk