A Diamond Princes óceánjáró fedélzetén izraeli turisták is utaztak. Közülük négyen fertőződtek meg, őket Japánban kezelik. Az egészséges utasokat pedig a napokban szállítják vissza Izraelbe, ahol két hétig szigorú karanténban kell tartózkodniuk a Tel Hásomer – Sebá Egészségügyi Központban, Rámát Gánban, mielőtt visszatérhetnének otthonaikba.

Az Egészségügyi Minisztérium rendelete szerint a hazatérő turisták nem használhatják azokat a személyes tárgyaikat, amelyek a hajón velük voltak, és csak egy hosszadalmas fertőtlenítési eljárás után kaphatják vissza azokat. Ennek következtében elkobozták tőlük a férfiak reggeli imájához szükséges tfilineket is. Mivel az imaszíjak beszerzése igen költséges dolog, így az utasok az Egyesült Tóra Judaizmus párt Éjláton működő irodájához fordultak segítségért. A párt aktivistája, Or Meir Maimon a városi vallási tanács tagjaihoz fordult, akik beszerezték az imaszíjakat, és a kórházba küldték azokat.

A hazatérő családot nagy örömmel töltötte el, hogy egy napig sem kell nélkülözniük a tfilineket, és ígéretet tettek arra, hogy amint visszakapják a saját, fertőtlenített tfilinjeiket, az ajándékba kapottakat nélkülöző családoknak adják tovább.

zsido.com

Forrás: Arutz7