Izrael köszönetet mondott azoknak az országoknak, amelyek beadvánnyal tiltakoztak az eset után.

Pár hete beszédet tartott az Európa Parlamentben Leila Khaled, a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) nevű, marxista terrorszervezet tagja, akit korában terrorcselekmény elkövetése miatt ítéltek el, s aki a mai napig támogatja a zsidók elleni gyilkos merényletek végrehajtását. Bár az Európai Unió is terrorszervezetként tartja számon a PFLP-t, még is lehetővé tették, hogy Khaled “A nők szerepe a palesztinai népi felkelésben” címmel előadást tartson az Európai Parlament egyik nőjogi rendezvényén. A terrorista a spanyol Egyesült Baloldal párt meghívására érkezik Brüsszelbe. Ez a párt az EP Izrael-ellenes erőinek egyik vezéralakja, és a zsidó állam elleni bojkottot szervező BDS mozgalom támogatója. Khaled baráti viszont ápol Jeremy Corbynnal, a brit Munkáspárt vezetőjével is.

Az előadás számos parlamenti képviselőt felháborított, és beadvánnyal fordultak Antonio Tajanihoz, az EP elnökéhez, melyben a parlament szabályzatának megváltoztatását követelték. Azt szeretnék elérni, hogy a jövőben ne beszélhessenek terroristák az Európa Parlamentben.  Jelenleg semmi sem tiltja ezt. Khaled a hatvanas és hetvenes években repülőgép-eltérítésekben vett részt. 1969-ben az amerikai TWA légitársaság Rómából Athénba tartó járatát támadták meg, 1970-ben pedig az El-Al Tel-Avivból New Yorkba tartó gépét térítette el elvtársaival. A brit hatóságok elfogták, de egy fogolycsere keretében hamarosan szabadlábra került. Jelenleg Jordániában él családjával.

A Jiszráel Hájom napilap értesülései szerint a beadványt Olaszország, Szlovénia, Csehország, Hollandia, Litvánia és Dánia képviselői írták alá, és Izrael ezért köszönetét fejezte ki számukra.