Négy izraeli civil meghalt, sokan megsebesültek a tegnap esti terrortámadásban Tel-Avivban. A feltételezett támadókat elfogták, a hadsereg akcióba lépett.

Határozott választ ígért a tel-avivi terrortámadásra az izraeli miniszterelnök. Benjamin Netanyahu, Avigdor Lieberman védelmi miniszterrel és Gilad Erdan közbiztonsági miniszterrel személyesen kereste fel a támadás helyszínét, amiben négy izraeli civil meghalt és legalább tizennyolcan megsebesültek. Az egyik támadót lelőtte egy biztonsági őr, súlyosan megsebesült, egy másik feltételezett terroristát pedig elfogtak a rendőrök – írja a timesofisrael.com

A támadás nem sokkal azután történt, hogy a miniszterelnök megérkezett moszkvai tárgyalásairól. Netanyahu a repülőtérről egyenesen a hadsereg főhadiszállására ment, majd onnan a helyszínre. „Ez egy hidegvérű gyilkosság volt, amit bűnöző terroristák követtek el” – nyilatkozta a kormányfő. Netanyahu kifejezte részvétét a halálos áldozatok családtagjainak és gyors gyógyulást kívánt a sebesülteknek. Megteszik a szükséges lépéseket a támadók ellen és megvédik, akik védelemre szorulnak – hangsúlyozta a politikus.

Az izraeli hadsereg már a nyilatkozat idején körbevett egy Jatta nevű falut Hebrontól délre, ahol a két feltételezett palesztin támadó él. A védelmi miniszter megerősítette, hogy nem fognak belenyugodni a történtekbe. A Hamasz és a Fatah egyaránt elismeréssel szólt a terrortámadásról, de közvetlenül nem ismerték el, hogy közük lenne hozzá. A Hamász azzal fenyegette meg az izraelieket, hogy a ramadán idején “még számos meglepetéssel” szolgál majd nekik.

 

 Kép: timesofisrael.com