Tanárok hívták előadni az antiszemita aktivistát

Nagy-Britannia legnagyobb tanári szakszervezetének vezetői szerint a saját tagjaik kérték fel a botrányos megnyilvánulásairól ismert aktivistát, aki korábban meggyalázta az egykori varsói gettó falát.

A Nemzeti Oktatási Szakszervezet (NOSZ) vezetői megerősítették: az Ewa Jasiewicz által szervezett “antirasszista képzésre” a múlt hónapban tagjaik egy csoportjának kérésére került sor – derül ki a jewishnews.timesofisrael.com cikkéből. A beszámolók szerint a három alkalomból álló eseményt jól fogadták az azon résztvevő szakszervezeti tagok.

Ewa Jasiewicz 2010-ben egyebek mellett „Szabad Palesztinát!” és „Szabadítsatok fel minden gettót!” feliratokat festett az egykori varsói gettót határoló egyik falra Lengyelországban.

A szakszervezet vezetői állítják: Jasiewicz a tagok kérésére segítette a rendezvény megszervezését, de nem volt szerepe a foglalkozások tartalmának kidolgozásában vagy azok lebonyolításában. „A NOSZ büszke a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemre. A rasszizmus más formáihoz hasonlóan az antiszemitizmus is növekszik, és sürgősen fel kell lépni ellene.” – írják közleményükben.

zsido.com

Kép: jewishnews.timesofisrael.com

 

  • Küldés emailben