Úgy lepték el az internetet a különféle összeesküvés-elméletek a Holt-tenger közeli vízmedence színének vörösre változásával  kapcsolatban, mint ahogyan a sáskák megszállták Egyiptomot a nyolcadik csapásként. Erre a vonatra ugrott fel a népszerű izraeli influenszer, Hananya Naftali és gyorsan készített is egy videót amit azonnal feldobott instájára. A videóban bemutatja a víz rejtélyes megváltozásának lehetséges okait, elmondása szerint a hatóságok még mindig nem tudnak biztos magyarázatot adni a történtekre, bár Jordánia Vízügyi és Öntözési Minisztérium már küldött mintákat laboratóriumi vizsgálatra.

Jelenleg három elképzelés létezik, de egyik sem kapcsolódik szorosan egymáshoz:

  • Az első teória szerint a víz színének megváltozását bizonyos típusú baktériumok és vörös algák okozzák. Azonban ez kevésbé magyarázza, hogy miért csak ezen a területen változott meg a víz színe, míg a környező tavaknál nem tapasztalható különbség.
  • A második teória szerint emberi beavatkozás következménye lehet és a jordán kormányra mutogat, amiért a medencét vélhetően vegyszerlerakó-helyként használta.
  • A harmadik teória azonban érdekes bibliai egybeesésekre hívja fel a figyelmet.
https://www.instagram.com/p/CT-2nxPKg8U/
Hananya Naftali, klikk a fotóra a videóért!

Először is a bibliából ismert tíz csapás első büntetése a víz vérré változása, ami megölte a benne élő halakat és megakadályozta, hogy igyanak belőle az egyiptomiak. Ezt az Örökkévaló azért mérte a Fáraóra, mert megtagadta a zsidó rabszolgák felszabadítását. A második érdekesség a területre vonatkozik, mivel ugyanarról a helyről van szó, ahová Isten az angyalait küldte Szodoma és Gomora elpusztítására. Emellett pedig az időzítés sem elhanyagolható, hiszen a jelenség az év legszentebb időszakában következett be, közel a zsidó újévhez és jom kipurhoz, amikor a zsidók böjtölnek és a bűneik elfedéséért imádkoznak.

Van egy ismert mondás, ami így hangzik:

Izrael Isten karórája, így mindennek ami itt történik, oka van.

Így tehát Hananya Naftali felteszi a kérdést:

Mi van abban az esetben, ha ez egy isteni jel és nem csak egy általános természeti jelenség?

Szavazzon! 

A Holt-tenger melletti vízmedence vérvörössé változot

Ön szerint mi áll a nem mindennapi jelenség hátterében? 

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...