Pánik tört ki a Ben Gurion nemzetközi reptéren, miután egy amerikai család régi, fel nem robbant tüzérségi lövedékkel a bőröndjében próbált felszállni a hazafelé tartó járatra – írja az Újkelet.live cikkére hivatkozva a Neokohn.

A Repülőtéri Hatóság tájékoztatása szerint a család az északi Golán-fennsíkra kirándult, ahol az egyik gyerek megtalálta a szakemberek által „tüzérségi aknaként” megnevezett lövedéket.

A hatóság által nyilvánosságra hozott fotón látni, amint a rozsdás lövedéket szuvenír gyanánt gondosan egy műanyag zacskóba csomagolták, majd a reptéri ellenőrzés során készségesen megmutatták a biztonsági személyzetnek, akik azonnal felszólítottak mindenkit az evakuálásra.

Breaking 4 News on Twitter: “#BREAKING: Bomb Scare At Ben Gurion Airport In Israel Causes Mass Panic & Evacuation. #BreakingNews pic.twitter.com/X5y0sx4oVP / Twitter”

BREAKING: Bomb Scare At Ben Gurion Airport In Israel Causes Mass Panic & Evacuation. #BreakingNews pic.twitter.com/X5y0sx4oVP

A közösségi médiában futótűzként terjedő felvételeken a nagy kiabálás közepette az látható, amint az utasok halálfélelemben próbálnak menekülni vagy a földön fekszenek, és az asztalok alá bújva próbálnak fedezéket találni, holott a hangos bemondó csak arra kérte őket, hogy „lassan” hagyják el a területet. Egy 32 éves izraeli férfi kórházi kezelésre szorult, miután a csomagszállító szalagon rohanva próbált menekülni, majd leesett.

Rövid időn belül, miután a tűzszerészek biztosították a helyszínt, az utasok visszatérhettek az indulási terminál területére. A hatóság közleménye szerint az amerikai családot rövid vizsgálat után felengedték a hazafelé tartó járatukra, a szuvenírt azonban kénytelenek voltak Izraelben hagyni.