Mint a legtöbb izraeli város, Tel-Aviv is szukkoti hangulatot öltött az ünnep idejére. Ma a tel-avivi Carmel piacot vettük szemügyre, ahol régóta nem látott tömeggel és légkörrel találkoztunk. 

Az ünnep alatt az éttermek szukkoti sátrakat állítanak fel, és az ünnepi csokrot is meg lehet lengetni, mivel ilyenkor sokan települnek ki az utcára, hogy segítsék a járókelőket a micva teljesítésében. 

A Carmel piac (Shuk Hacarmel – שוק הכרמל) Izrael egyik legrégebbi és egyben legnagyobb piaca. Kapuit 1920-ban nyitotta meg és azóta Tel Aviv legforgalmasabb bazárjává nőtte ki magát.

A piacon minden megtalálható, amit csak el lehet képzelni: a friss gyümölcsökön és zöldségeken túl egzotikus fűszereket, friss, helyben sütött pékárukat, szárított gyümölcsöket, különleges köreteket, gyerekjátékokat, ruhaneműt, cipőket, táskákat, frissen vágott virágokat és persze csodálatos judaika portékákat is.

Itt senki sem marad éhes. A piacon frissen készült ‘street food’ ételeket is lehet fogyasztani, mint a burekasz vagy a shawarma, de a piacot körülölelő éttermek széles kínálatából is lehet válogatni. Na, meg desszert is van, nem is akármilyenek, ezekért rendszerint tolonganak a vásárlók. Nagy kedvenc a malabi és a churros (spanyol édesség, tésztarudak bő olajban kisütve, hasonló a fánkhoz), de halvát és baklavát is lehet kapni.

A piacot az Allenby utca és a Magen David tér határolja, és elsősorban a Carmel utca mentén található (amely a Magen David tér után King George utcává válik). A piac egyre kiterjedtebb, mára már a környező utcákat is a piac részének tekintik.