A cél: a gyerekek megvédése az iskolai lövöldözések ellen.

A Masada-Armour azt állítja, hogy különleges hátizsákja két másodperc alatt elölről és hátulról egyaránt védelmet biztosító golyóálló mellénnyé alakul, ha egy titkos rekeszből előkapunk egy páncélozott lapot. Az alaptípus a kézifegyverekből kilőtt golyók ellen véd, a továbbfejlesztett változat az automata fegyverek ellen is. A hátizsák kívülről szokványos iskolai táska, és tökéletesen alkalmas könyvek, füzetek, laptop és egyéb iskolai felszerelés szállítására. A mellény a táska más rekeszeitől elkülönítve, egy, a mindennapi használatban nem látható rekeszben bújik meg.

Jáir Rosenberg, a vállalat társtulajdonosa elmondta, hogy az elölről és hátulról egyaránt védelmet biztosító terméket azért fejlesztették ki, hogy az iskolai lövöldözések ellen biztosítsanak számukra védelmet. „Az emberek megoldásokat keresnek, és ez nagyon hasznos termék”- állítja Rosenberg. Azt is hozzátette, hogy egy olyan korban, amikor az iskolák háborús hadszíntérré változtak, nagy érdeklődés mutatkozik az ilyen termékek iránt.

A golyóálló mellénnyé alakítható hátizsák alaptípusa 2,6 kilós és 500 dollárba kerül, míg a továbbfejlesztett változat ennél kicsit többet, nagyjából öt kilogrammot nyom, árban pedig másfélszerese az előbbinek (750 dollár). A hátizsák jelenlegi formájában tinédzserek és felnőttek számára javasolt, de a vállalat már dolgozik a kisebb gyerekeknek szánt modellen is. „Kihívás, de már készítettünk gyerekek számára golyóálló mellényt, így van már tapasztalatunk”- mondta az egyik fejlesztő.

Forrás: israelhayom