Az állatok szinte sosem jelennek meg a víz felszínén. Videó!

Netanja város közelében két, egyenként mintegy három méteres cápát filmeztek le hétfőn, az izraeli parttól kevesebb mint egy kilométer távolságra — közölte az Algemeiner. A szakértők szerint a felvételeken úgynevezett sötétcápák láthatóak, amiket a kihalás veszélye miatt védett állatokként tartanak számon.

Adi Saras, a Haifai Egyetem egyik doktori hallgatója, és az Izraeli Cápa Szövetség vezetője azt mondta a médiának, hogy kevés cápatámadás tulajdonítható a sötétcápának, és megjelenésük elég gyakori az izraeli Hadera közelében, ahol egy erőmű működésének következtében kellően meleg a víz számukra.

A felmelegedett tenger így kellemes környezetet biztosít a nagyhalak számára — különösen a téli időszakban. Ugyanakkor a szakértő hangsúlyozta: szokatlan viselkedésre vall részükről, hogy egészen a felszínig úsztak. Saras szerint a videón rögzített állatok valószínűleg betegek vagy sérültek lehettek.

Forrás: neokohn.hu 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287