Rekordösszegű kártérítést ítélt meg egy amerikai bíróság, annak a családnak, amelyiknek a gyermekét a Hámász terroristája gyilkolta meg. Az összeget a terrorizmust támogató Iránnak és Szíriának kellene finanszíroznia, így nyilván az ítélet jelképes marad.

A két országnak 178 millió dollárt kellene fizetnie a meggyilkolt Haya Zissel-Brown szüleinek. A 3 hónapos gyermek a babakocsiban volt, amikor a palesztin Hámász terroristája szándékosan elgázolta 2014-ben, egy jeruzsálemi vasútállomáson. A támadásban az apa is megsérült, egy 22 éves ecuadori fiú pedig meghalt.

A Hámász vállalta a támadást és – szokás szerint – nagyra értékelte a gyilkos tettét – olvasható a ynetnews.com cikkében. Haya szülei úgy döntöttek, hogy jogi elégtételt vesznek és mivel lányuk az Egyesült Államok állampolgára is volt, egy amerikai bíróságon nyújtottak be keresetet Irán és Szíria ellen, azon az alapon, hogy ez a két ország finanszírozza a Hámász működését. Az ítélet után ügyvédjük elmondta: ez a döntés egyértelmű üzenet, súlyos árat kell fizetnie azoknak, akik a terrorizmust támogatják és ártatlanok vérét ontják.

Kép: ynetnews.com