Dr. Muhammad al-Issa a washingtoni Holokauszt Múzeumban járt.

Ismét elítélte a holokauszt tényeinek tagadását Mohammad Al Issa, a Muszlim Világliga főtitkára. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a politikus februárban is szót emelt a népirtást bagatellizálni próbáló kísérletekkel szemben; múlt héten pedig személyesen is ellátogatott a washingtoni Holokauszt Múzeumba.

Az amerikai intézményben tett kétórás látogatást követően Al Issa a vendégkönyvben is üzenetet hagyott, és azt írta: „A holokauszt elfeledhetetlenül borzasztó képeket és szégyenfoltot hagyott az emberiség történelmében”. Továbbá hozzátette: „Azok, akik megpróbálják tagadni vagy kicsinyíteni ezt a bűntettet – annak ellenére, hogy tudatában vannak minden bizonyítékának – a történelmet hamisítják és félrevezetnek másokat”.

Az amerikai múzeum igazgatója, Sara Bloomfield a médiának adott nyilatkozatában üdvözölte a Muszlim Világliga főtitkárának szavait. És úgy fogalmazott: „Dr. Al Issa látogatása alátámasztja az egyéni ismeretszerzés fontosságát a holokausztról, ami segít a gyűlölet mai formái elleni harcban és egy jobb jövő felépítésében”.

A mekkai központú muzulmán világszervezetet 1962-ben alapították, fő feladatkörei közé tartozik az iszlámhoz tartozó kultúra és vallási élet támogatása szerte a világon – olvasható az Algemeiner cikkében.

 

zsido.com