Nem kizárt, hogy egy hónapban egyszer „hosszú hétvége” lesz Izraelben, ha átmegy a törvényhozáson az a javaslat, ami időszakonként munkaszüneti nappá tenné a vasárnapot.

Ez nem mellesleg, azzal is járna, hogy az így kieső munkaórákat vagy az azt megelőző hétre, vagy az egész hónapra osztanák el. A tárgyalások már vagy 3 éve húzódnak az ügyben. A törvényjavaslatot a pénzügyminiszter Moshe Kahlon (Kulanu) is támogatja. A két előterjesztő Eli Cohen (Kulanu) és David Amsalem (Likud). Az ügy hamarosan a kormány elé kerül, hogy döntsenek a további kormányzati támogatásról.

Az előzetes szavazás az izraeli törvényhozásban várhatóan a nyári ülésszakban lesz, azután pár hónapon belül lehet belőle jogszabály – olvasható az israelnationalnews.com cikkében. Eli Cohen azt nyilatkozta: meggyőződése, hogy meglesz a többség a törvényhez a Knesszetben és egy hónapban egyszer szabad lesz a vasárnap. A nyilatkozat optimistának számít, Cohen politikai gesztusokon alapuló egyéb kezdeményezései is buktak már el.

Kép: nytimes.com