Nicole Schott megtette a téli olimpián. Produkciója után felrobbant az internet.

Hamar rápörgött az internet Nicole Schott versenyszámára, miután a 21 éves német lány a Schindler listája című film zenéjére táncolt a jégen múlt hét csütörtökön. A Twitteren szinte azonnal megjelentek olyan bejegyzések, amelyek elítélték azt, hogy a sportolónő a holokauszt eseményeit feldolgozó dráma zenéjét választotta.

Míg egyesek azzal próbálták felmenteni a Dél-Koreában megrendezett téli olimpia résztvevőjét, hogy feltehetőleg fiatal korából fakadóan nem mérlegelte kellőképp a döntést, mások kemény kritikával illették a lányt.

„Senkinek nem kellene a Schindler listájára korcsolyáznia” – írta bejegyzésében az USA TODAY sportrovatának munkatársa, Nancy Armour. Ahogy egy másik sportújságíró, Ariel Helwani is nyilvánosan fakadt ki a zeneválasztás miatt. „Bekapcsoltam az olimpiai műkorcsolyát és a német versenyző… a Schindler Listájának dallamára korcsolyázott. Nem vicc. Tartsatok bolondnak, de ez nagyon nem tűnik helyesnek” – írta a Twitteren.

A közösségi oldalon kialakult vitától függetlenül Nicole Schott a 18. helyezést érte el a 24 induló közül. Érdekes módon a legmagasabb egyéni pontszámot éppen a „zenei kifejezőképesség” kategóriájában kapta – ami alapján úgy tűnik, a kilenc bírónak nem volt kifogása az ellen, hogy a lány ezt a zenét választotta.

zsido.com

Kép forrása: Golden Skate