A külügyminisztérium elítélte az antiszemitizmus minden formáját. A szálloda vezetése sajnálkozik.

Tilman Ren, a svájci külügyminisztérium szóvivőjének beszámolója szerint kapcsolatba léptek Izrael svájci nagykövetével, Jacob Keidarral azután, hogy a Paradies nevű svájci szálloda vezetője arra szólította fel a zsidó vendégeket, hogy használják a zuhanyzót a medencék használata előtt.

„Zsidó vendégeink – nők, gyerekek és férfiak! Kérjük, használják a zuhanyzót mielőtt bemennek a medencébe, illetve utána is. Ha nem tartják be a szabályt, le kell zárnom a medencét önök előtt” – szerepelt a feliraton, amely nagy port kavart a közösségi oldalakon, valamint diplomáciai tiltakozást is kiváltott. Tzipi Hotovely, Izrael külügyeiért felelős miniszter arra kérte Bern városának vezetését, hivatalosan is ítéljék el a történteket.

Az ügy kapcsán Svájc kormánya kifejezte, hogy „a rasszizmus, antiszemitizmus és diszkrimináció minden formáját elítélik” – olvasható az Jewish News Service honlapján.

A feliratot jegyző szállodamenedzser, Ruth Thomann is megszólalt a történtek után és azt mondta, azóta rádöbbent, hogy „nem a megfelelő szavakat használta”.

zsido.com

Kép forrása: Twitter