Tisztelettel értesítjük kedves hittestvéreinket, hogy két telefonos kampányunk első szakasza sikeresen lezárult. 

Az EMIH 1%-os kampányának részeként azok körében, akik adataik kezeléséhez már régebben engedélyt adtak az EMIH-nek, hozzáértő kollégáink bevonásával telefonos tájékoztató munkába kezdtünk pár héttel ezelőtt. Az egyeztetések célja – az 1%-os felajánlás lehetőségére való felhívás mellett – a  hatékony kapcsolattartás, a programjainkkal kapcsolatos célzott tájékoztatás jövőbeli biztosítása volt.

Korábban többen jelezték, hogy rossz címre vagy ellenkezőleg egyszerre több címre is érkeznek kiadványaink illetve internetes, telefonos értesítéseink, ezért is tartottuk szükségesnek mindezt. Szeretnénk megköszönni a nagyszámú visszajelzést, együttműködést,  mely igazolja, hogy munkánk komoly érdeklődésre tart számot. Szintén a kampány részeként, automata telefonhívásokat is kezdeményezett az EMIH egy sokkal szélesebb, a teljes hazai lakosságot érintő körben, mely hívások során automata rendszerben tájékozódhattak az érdeklődők az EMIH tevékenységéről. A telefonszámok ez utóbbi esetben nyilvános adatbázisokból kerültek felhasználásra. Az EMIH mind ezúttal mind korábban az adatkezelésről rendelkező hazai jogszabályokat szigorúan követve jár el.

Az átláthatóság növelése céljából fordultunk nemrég a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalhoz annak érdekében, hogy hasonlóan a civil 1%-hoz, az egyházaknak felajánlható 1% esetében is lehetőségük legyen a nyilatkozóknak úgy dönteni, hogy az általuk támogatott szervezet megismerhesse adataikat. Az 1%-os kampány és a felajánlások számának növelésére tett lépések – függetlenül attól, melyik zsidó hitközösségről legyen szó – fontos elemét képezik a hazai zsidóság identitásának megerősítésében. A XXI. században egy a jövő felé tekintő szervezet a modern technika eszközeit is használja, így történt ez a mostani esetben is az EMIH részéről. Szeretnénk megköszönni a megkeresettek türelmét, együttműködését, és bizalmukat. Az 1%-os határidő elérkeztével a folyamat első fázisa sikeresen lezárult, ugyanakkor a személyes adategyeztetés a jövőben még folytatódni fog.

 

Köszönettel és tisztelettel: Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija

 

Megszakítás