Több magas rangú politikus és stábtag is ellátogatott az elnök lányának washingtoni házába péntek este, hogy részt vegyenek a sábáti rendezvényen.

Csak pár napja foglalta el washingtoni rezidenciáját Jared Kushner, az amerikai elnök veje és egyben legfőbb tanácsadója, máris különleges rendezvényt tartottak családi házukban feleségével együtt péntek este. A házaspár több magas beosztású politikust és stábtagot is sábáti vacsorán látott vendégül – írta a Jerusalem Post.

Az esemény előkészületeiről a sajtó több fényképet közzé tett, melyeken jól látszik, hogy Donald Trump lányának családja egész nap az eseményre készülődött.

A Daily Mail nevű brit lap fotóin nemcsak virágosok és sminkesek, hanem Levi Shemtov, a washingtoni Chábád zsinagóga rabbija is feltűnik, aki feleségével együtt vett részt az előkészületekben.

A fotók alapján Donald Trump kabinetjéből számos kulcsszereplő szerepelt a vendégek listáján. Wilbur Ross, kereskedelmi miniszter jelölt a feleségével együtt érkezett a helyszínre, és Hope Hicks, Trump stratégiai kommunikációs vezetője is megjelent az eseményen. Gary Cohn, a Goldman Sachs vállalat egykori vezetője, és Steve Mnuchin leendő pénzügyminiszter szintén részt vett az ünnepi vacsorán.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Kushner családjával rendszeresen jár zsinagógába és a zsidó vallási szabályoknak megfelelően él. Ivanka nyolc évvel ezelőtt tért be a zsidó vallásba, mielőtt férjével összeházasodtak. „Ez egy nagyszerű döntés volt az életemben. Nagyon modern, mégis nagyon tradicionális személyiség vagyok” – mondta a Vogue-nak Ivanka a betérése kapcsán. „Ezzel találkozok a judaizmusban is, amely nagyszerű útmutatót biztosít a családi kapcsolataimhoz is”.

zsido.com

Képek forrása: Jerusalem Post/Daily Mail