Két újabb ország jelentette be, hogy Izrael fővárosába költözteti nagykövetségét — írja a Jerusalem Post.

A vasárnap kezdődött washingtoni Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság (AIPAC) által szervezett konferencián jelentette be Viorica Dancila román miniszterelnök, hogy „az általam vezetett kormány Jeruzsálembe fogja költöztetni nagykövetségét. Támogatásunk Izrael állam és a zsidó közösség iránt folyamatos”.

Dancila ezek mellett kiemelte, hogy tenni fog az Európai Unió és a zsidó állam kapcsolatainak javításáért is. Sorait azzal zárta, hogy „sálom háverim [béke barátaim], viszlát Jeruzsálemben!”

Ugyanezen a konferencián jelentette be Juan Orlando Hernández hondurasi elnök is, hogy országa „azonnal” megnyitja diplomáciai képviseletét a városban.

 

Forrás: neokohn.hu 

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287

 

Megszakítás