Klaus Iohannis és Avraham Duvdevani megvitatta a román-izraeli kapcsolatokat, valamint az antiszemitizmus és az idegengyűlölet elleni fellépést.

Klaus Iohannis biztosította tárgyalópartnerét, hogy Románia megbízható partnere Izraelnek, hangsúlyozva, hogy immáron 71 éve folyamatos a két állam diplomáciai kapcsolata – olvasható a jpost.com cikkében.

Avraham Duvdevani köszönetet mondott azért is, hogy az államfő támogatta a zsidóság, és a holokauszt történetével foglalkozó román nemzeti múzeum megalapítását lehetővé tevő törvényt.

Közben zajlik az elnökválasztás Romániában. Viorica Dancila, a Szociáldemokrata Párt elnöke, volt miniszterelnök lesz a hivatalban lévő Klaus Iohannis jobboldali államfő ellenfele a romániai elnökválasztás második fordulójában – derült ki a központi választási bizottság által vasárnap éjszaka közzétett részeredményekből, amelyek az aznapi első fordulóban belföldön leadott szavazatok 93 százalékos feldolgozottságát tükrözték.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a voksok 4,2 százalékát kapta a belföldi szavazatok 91 százalékának megszámlálása alapján.

zsido.com

Kép: jpost.com