Remek eredményeket értek el izraeli sportolók Magyarországon és szerte Európában is. Az izraeli karatecsapat hat arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet vitt haza az augusztus végén Budapesten megrendezett SKIF Shotokan Karate Világjátékokról – írja az israel21c.org.

Szintén Magyarországon Maru Teferi izraeli maratonfutó történelmet írt azzal, hogy ezüstérmet nyert az atlétikai világbajnokságon. Ez volt Izrael első érme a férfi maratonfutásban és az ötödik a versenyről összességében. Teferi korábban a 2020-as tokiói olimpián a 13. helyen végzett, a 2022-es németországi atlétikai Európa-bajnokságon pedig ezüstérmet nyert.

Adi Millo bronzérmet szerzett a Svájcban a szintén augusztusban megrendezett U21-es szörf-világbajnokságon, míg Rivka Bayech bronzérmet érdemelt ki az Észtországban megrendezett junior tékvandó Európa-bajnokságon.

Augusztus 19-én Shahar Tibi és Katy Spychakov izraeli szörfösök arany-, illetve ezüstérmet nyertek a női iQFoil kategóriában a hollandiai Allianz Vitorlás Világbajnokságon, ezzel egy évtized óta Izrael első világbajnoki címét szerezték a vitorlásversenyen.

Augusztus 25-én Izrael története során először nyert a csapat aranyérmet csoportos összetettben a ritmikus gimnasztika világbajnokságon, és ezzel mehetnek a 2024-es párizsi olimpiára. Később ugyanezen a versenyen az izraeli csapat első helyezést ért el a labdával és szalaggal végzett kombinált gyakorlatok döntőjében, Daria Atmanov pedig bronzérmet nyert egyéni teljesítményével.

 

Megszakítás