A német szövetségi kormány közölte, hogy megerősíti az országban gyorsan növekvő antiszemitizmus elleni küzdelmet azzal, hogy 35 millió eurót (12,5 milliárd forint) fordít kutatási és oktatási programokra, amelyek célja az okok megértése és a zsidógyűlölet elleni hatékony küzdelem.

A rendőrség tavaly 2351 antiszemita esetet regisztrált Németországban, ami 15%-os növekedést jelent az előző évhez képest – olvasható a timesofisrael.com cikkében.

Ez az elmúlt évek legmagasabb száma – mondta Anja Karliczek oktatási miniszter. „Okunk van aggódni amiatt, hogy ez csak a jéghegy csúcsa és a zsidók elleni napi támadások be nem jelentett száma ennél lényegesen magasabb” – tette hozzá a tárcavezető.

Milliókat adnának az egyetemeknek, hogy megvizsgálják a zsidók elleni gyűlölet különböző aspektusait és stratégiákat dolgozzanak ki arra vonatkozóan, hogy mit lehet tenni ellene. A szakemberek feladata lesz, hogy eredményeik alapján gyakorlati útmutatókat dolgozzanak ki, amelyek segítenek a tanároknak és másoknak a növekvő gyűlölet leküzdésében – olvasható a cikkben.

“Szégyen, hogy a zsidók fenyegetve érzik magukat hazánkban” – hangsúlyozta Anja Karliczek.

zsido.com

Kép: timesofisrael.com